Diskusia Denníka N a OZ Bystriny- Proti Prúdu

Diskusia Denníka N a OZ Bystriny- Proti Prúdu

Denník N a Občianske združenie Bystriny nás pozvalo na diskusiu s názvom Proti Prúdu do Rožňavy. V priestoroch rekonštruovaného františkánskeho kláštora sídlila celý týždeň redakcia Denníka N. Každý deň organizovali verejné podujatia a diskusie. V spolupráci s OZ Bystriny venovali jeden deň téme návratu domov a života v regiónoch a pozvali nášho Janka Lopušeka na pódium.


Mali sme možnosť stretnúť podobne zmýšľajúcich ľudí. Ľudí, ktorí by chceli meniť svoje mestá k lepšiemu, zlepšovať život ľuďom okolo seba, zbližovať ich, zjemňovať to obrovské napätie, ktoré sa tvorí na sociálnych sieťach. Ľudia, ktorím svietia oči od nadšenia a chuti robiť svet lepším. Ľudia ako my, alebo aj kedysi ktokoľvek iní predtým, ako ho niečo zaktivizovalo.

Každý máme svoj príbeh a svoje dôvody prečo niečo robiť, alebo nerobiť. Každý máme svoj príbeh prečo sme sa rozhodli vrátiť, alebo ostať žiť tu na Gemeri. No jedno máme spoločné, že tu žijeme vedľa seba. My si myslíme, že sme to práve my tí, na ktorých sme čakali. Nikto za nás náš kraj nespraví lepším. Niektoré veci sú nad naše sily, ale väčšina z nich určite nie.

Bolo to naozaj krásny, priam výnimočný večer a mnohým z nás dodal veľa energie a chuti ďalej rozvíjať naše mesto.

Ďakujeme Denník N a Občianske združenie Bystriny.

Bystriny talkshow s inšpiratívnymi ľuďmi Gemera, ktorí ostávajú a tvoria aj napriek nepriazni. 🔝👉 Hostia:
Marcel Antal – Alter Nativa Brdárka
Martin Dudáš – diakon evanjelickej cirkvi Ochtiná
Ján Lopušek – podnikateľ a aktivista z Revúcej, Ján Lopušek – Blog
Moderuje Zuzana Wienk🌊 Dobrí ľudia sú ako bystriny. Každá pramení niekde inde, hľadá si svoju cestu. Ale keď sa začnú spájať, dokážu vytvoriť veľtok, ktorý formuje krajinu. Viac na www.bystriny.sk
https://www.facebook.com/events/683761629154261