Spoznaj Železník a Otvorenie altánku

Spoznaj Železník a Otvorenie altánku

Konečne sa to podarilo! Kvôli daždivému obdobiu sme otvorenie altánku presúvali dvakrát a vyšlo to zrovna na dátum, kedy chalani zo Skryté poklady Slovenska organizovali cyklojazdu do neďalekej obce Železník. Neváhali sme a spojili sme teda sily. O čo išlo?

Idea bola, aby sme vytiahli revúčanov zdravým spôsobom na Železník. Zopár miestnych nadšencov tam niekoľko rokov buduje a opravuje staré kino a snažia sa obnoviť zašlú slávu a bohatstvo baníckych osád a priblížiť ju dnešným turistom. Takže sme spojili športové vyžitie – vytiahnuť na bicýkli na kopec na Železník nie je úplne zadarmo – s historickým a odborným výkladom, ktorý zabezpečil Ladislav Bene zo skrytých pokladov. Po návšteve baníckeho domu, altánku a tančiarne s kolkárňou bola ešte zastávka v Kine Stachanov, kde bolo krátke premietanie a občerstvenie.

Po tejto akcii sa cyklisti vydali rovno dole do Revúcej, pod Altánok, kde už od rána primátor Július Buchta varil guláš na slávnostné otvorenie altánku. Dokopy sa tu objavilo asi sto ľudí, čo bol nakoniec pekný úspech a sme radi za každého kto sa pristavil na guláš a pivko. Myslíme si, že toto má zmysel robiť, že chceme ľudí spájať a spoznávať sa. Žijeme v jednom meste a nebaví nás frflať na to, ako je všetko zlé, ale naopak, teší nás, keď si môžme takýmito drobnosťami zlepšovať život.. Veď čo viac človek potrebuje ku šťastiu? To jedlo a zopár priateľov. Preto dúfame, že altánok bude slúžiť ako miesto, kde sa môžu stretávať.